середу, 19 лютого 2014 р.


Шановні восьмикласники!


Останнім часом я все більше чую від вас нарікань, що твори, які вивчаються на уроках української літератури у 8 класі нецікаві, сприймаються важко, лунають пропозиції знову читати казки. От вам і випала така нагода прочитати "Давню казку" Лесі Українки.Тільки читати будемо по-новому: навчаємося граючись!


  • Хочеться більше працювати за комп'ютером? Працюємо! Знайомимося із завдвннями, викладеними на блозі, шукаємо відповіді й оформлюємо їх в електронному вигляді.
  • Натхнення не приходить на замовлення! Розумію,тому працюйте у зручний для вас час і відправляйте повідомлення на електронну адресу.
  • Виникає потреба поспілкуватися? Використовуйте сторінки блогу для спілкування, залишаючи коментарі.  

Тож у вас є прекрасна нагода продемонструвати свої знання з української літератури та навички з аналізу тексту, вміння порівнювати й аналізувати, а також креативність та цілеспрямованість. 

Натхнення вам у досягненні поставленої мети!


Вузлик напам'ять!          

 Притча про мудрість

         
Поки він був маленьким, у нього було тільки Бажання. Воно голосно кричало: "Хочу!". Він підріс і у нього з'явився Обов’язок. Він наполегливо повторював: "Треба!". Він підріс ще й у нього з'явився Страх. Він зловісно шепотів: "Боюся!".
Слідом за Страхом прийшов Сумнів. Він тихо мимрив: "Не так ...". Трохи пізніше прийшла Впевненість. Вона твердо заявляла: "Вперед!". Потім прийшла Шкідливість. Вона хихотіла: "Навпаки!".
І прийшла подружка Шкідливості - Лінь. Вона позіхала і казала: 
"Завтра". І кожен раз, коли він збирався щось зробити, з різних куточків душі лунали крики, голоси, шепіт. Він чув всіх і не чув нікого. Він не знав кого слухати, а кого - ні, хто хоче допомогти, а хто -просто поговорити. Він швидко втомлювався і нічого не міг робити. В один момент прийшла Гнучкість, яка могла слухати всіх і давати лише одну ділову пораду.
Іноді Гнучкість говорила як Впевненість,
іноді як Сумнів, іноді як Бажання. Вона щоразу була різною, але кожен раз творила чудеса і приносила користь.
Лише в глибокій старості він зрозумів, що під ім'ям Гнучкості ховалася … МУДРІСТЬ.

Немає коментарів:

Дописати коментар